Doe je eigen woningcheck

Hoe veilig is jouw huis? Met je eigen woningchecklist kun je in je eigen tempo je huis ruimte voor ruimte nalopen. Al heel veel mensen gingen je voor en de tips zijn snel en makkelijk uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een koolmonoxidemelder ophangen op de juiste hoogte of een sensorlampje plaatsen naast het bed.

Doe de interactieve woningcheck online

Met onze handige interactieve online woningcheck ontdek je in een mum van tijd hoe veilig je huis is en wat je kunt doen om het nog wat veiliger te maken. Met je telefoon of tablet in de hand kun je je huis nalopen aan de hand van 30 makkelijke ja/nee-vragen. Aan het eind krijg je de uitslag met praktische tips hoe je makkelijk die punten kan aanpakken die nog wat veiliger kunnen. Je kunt de uitslag ook downloaden, zodat je later nog eens kan nakijken waar je als eerst mee aan de slag wilt gaan. 

Voorbeeld van een van de vragen in de online woningcheck: hangt de huissleutel altijd op dezelfde plek?

" Tip: doe de woningcheck ook bij je ouders, grootouders, buren of vrienden! Zo help je hen ook veilig te blijven wonen. "

Download de woningchecklist

Werk je liever met papier? Dan kun je de woningchecklist ook downloaden. Print hem uit en loop je huis (of die van je ouders, grootouders of buren) na op de 30 belangrijkste veiligheidspunten. 

Voorbeeld woningchecklist

Hulp van een expert

Kom je er zelf niet uit met de woningcheck en heb je behoefte aan advies van een expert? Kijk bij ons hulpaanbod welke organisaties in jouw omgeving je advies op maat kunnen geven.

Widgets