Elektrische fiets of scooter

Een elektrische fiets of scooter is een handig vervoersmiddel. Maar na verloop van tijd wordt de accu vaak slechter en kun je minder ver rijden met ondersteuning. Door verstandig met de accu om te gaan geniet je langer van een groot bereik en blijft de accu veilig werken.

Gebruik veilige accu’s en laders

Kies bij de aanschaf van een (vervangende) accu of lader voor een betrouwbaar merk en vermijd onbekende fabrikanten of goedkope namaakversies. Deze werken vaak slechter en kunnen zelfs in brand vliegen. Het liefst gebruik je altijd de originele lader. Die werkt namelijk het best voor je eigen accu.

Verstandig opladen

Bij het opladen komt hitte vrij. Dit verhoogt het risico op brand. Laad de accu daarom alleen op als je thuis bent en in een ruimte met rookmelder. Houd de accu tijdens het opladen uit de zon en zet brandbare materialen even aan de kant. Het liefst doe je het opladen in de schuur of garage, niet binnen in huis. Lees ook altijd even de veiligheidsinstructies van de fabrikant voordat je gaat opladen.

Gebruik geen beschadigde accu’s

Is je accu gevallen? Of merk je tijdens het laden een sterke geur, rook, lekkende vloeistof of oververhitting? Laat de accu dan direct controleren door een fietsspecialist. Hiermee voorkom je dat je eventuele schade vergroot of dat je elektrische fiets of scooter in brand vliegt.