Wasdroger

Een wasdroger is ideaal als je snel je wasgoed wilt drogen of geen ruimte hebt om het op te hangen. Met onze tips zorg je dat de wasdroger veilig en zuinig blijft werken en verleng je de levensduur.

Maak je wasdroger regelmatig schoon

Na elke droogbeurt blijft stof achter in de wasdroger. Dit stof zorgt voor een hoger energieverbruik, slechtere prestaties en een verhoogd brandrisico. Wasdrogers zijn een belangrijke oorzaak van woningbrand door de combinatie van hitte en stof. Maak daarom na elk gebruik het pluizenfilter schoon. Reinig elke 5-10 droogbeurten de andere onderdelen: het filter, de condensor aan de onderkant van de droger, de trommel en de afvoerslang. 

Maak het pluizenfilter van de wasdroger na iedere droogbeurt schoon
Maak het pluizenfilter van de wasdroger na iedere droogbeurt schoon

Sluit de wasdroger correct aan

Sluit de droger rechtstreeks aan op een geaard stopcontact en gebruik geen verlengsnoer. Hiermee verklein je het risico op kortsluiting. Zorg dat de droger vrij staat en de warmte goed kwijt kan. Heb je een wasdroger met afvoerslang, houd deze dan zo kort en recht mogelijk. Hoe meer bochten en lengte de slang heeft, hoe minder efficiënt je droger werkt.

Pas op met brandbare stoffen

Droog geen kleding of doekjes in de droger die in contact zijn geweest met alcohol, olie, verf, oplosmiddel of andere brandbare stoffen. Als deze niet goed zijn opgelost bij het wassen kunnen ze ontbranden door de hitte van de droger.