Een veilig vloerkleed

Een vloerkleed of tapijt maakt je kamer direct warm en gezellig. Zorg dat je vloerkleed goed vastligt en niet schuift. Zo ligt je tapijt mooi strak voor een opgeruimde uitstraling én je voorkomt dat iemand struikelt of uitglijdt. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Kijk in hieronder welke optie voor jou het best werkt!

Met een antisliponderkleed

Benodigdheden

  • Antisliponderkleed

Antisliponderkleden of -matten koop je onder meer bij een bouwmarkt of woonwinkel. Je legt deze onder het tapijt zodat deze de antislip verzorgt tussen de vloer en het vloerkleed. Hierdoor krijgt het vloerkleed een ruwere grip op de ondergrond. Let op: door dagelijks over het tapijt te lopen ontstaat frictie op het antislip onderkleed. Hierdoor slijt deze en verliest hij in de loop van tijd zijn functie. Vervang het antislipkleed bijvoorbeeld ieder jaar om dit te voorkomen.

Door het tapijt te bevestigen aan de ondergrond

Benodigdheden

  • Zelfklevend klittenbandtape, spijkers of nietpistool met nietjes

Je kunt het vloerkleed ook vastmaken aan de vloer. Een simpele en goedkope tip is zelfklevend klittenbandtape. Bevestig deze aan je vloer en je tapijt. In veel gevallen kun je deze ook weer met gemak verwijderen. Je koopt dit zelfklevend klittenbandtape bij de bouwmarkt of doe-het-zelfwinkel.

Een definitievere oplossing is het vloerkleed vast te nieten of te spijkeren aan de ondergrond.