Losse kabels in huis

Met weggewerkte kabels en snoeren oogt je huis opgeruimd en voorkom je dat iemand struikelt. Je kunt dit op de verschillende manieren doen.

1. Met een kabelgoot.

Deze koop je bij doe-het-zelfwinkels en bouwmarkten. Je kunt kiezen voor een zelfklevende kabelgoot of voor een kabelgoot die je bevestigt met een spijker of een schroefje. In de video leggen we je uit hoe je de kabelgoot bevestigt of bekijk de instructies hieronder. 

Benodigdheden

 • Kabelgoot (zelfklevend)

 • Blokhaak of liniaal

 • IJzerzaag (oftewel een hand-ijzerzaag)

 • Rolmaat

 • Potlood

 • Hobbymes of aardappelschilmes

Illustratie van het plaatsen van de kabel in de kabelgoot
Illustratie van het dichtklikken van de kabelgoot

Stappenplan:

 1. Meet met de rolmaat of liniaal de lengte van de wand op waar je de kabelgoot wilt plaatsen. Je kunt dit ook doen door de kabelgoot voor de muur te houden wanneer je een rechte wand hebt.

 2. Teken met het potlood vervolgens op de kabelgoot de gewenste lengte af door een markeerstreep aan te brengen.

 3. Zaag vervolgens met de ijzerzaag de kabelgoot af op de potloodmarkering. We gebruiken hiervoor een hand-ijzerzaagje omdat deze vrij gemakkelijk door het kunststof zaagt en voorkomt dat de zaagsnede te kartelig wordt. Zorg tijdens het zagen voor een stabiele ondergrond die tegen een krasje of stootje kan.

 4. Na het zagen kan de zaagsnede wat kartelig geworden zijn. Dit kun je er eenvoudig afschrapen met het hobbymes of aardappelschilmes.

 5. De kabelgoot is nu op maat. Voordat je deze bevestigt is het handig om hem eerst open te klikken zodat je straks eenvoudig het snoer erin kunt leggen

 6. Zorg dat de muur stof- en vetvrij is voordat je de kabelgoot plaatst. Hierdoor hecht de kabelgoot beter.

 7. Verwijder de plakfolie aan de achterzijde van de kabelgoot

 8. Plaats de kabelgoot nu op de muur. Druk de goot even goed aan tegen de muur zodat de plaknaad goed hecht.

 9. Leg de kabel of het snoer nu in de kabelgoot. 

 10. Klik de kabelgoot dicht.

 

2. Met kabelclips

Een kabelclip is nóg eenvoudiger dan een kabelgoot. Je kunt kiezen voor een bevestiging met schroef of spijker of voor een zelfklevende kabelclip. Deze koop je bij doe-het-zelfwinkels en bouwmarkten. Het verschil met de kabelgoot is dat met de clips het snoer zichtbaar blijft.