Heb jij ook al rookmelders?

Wist je dat driekwart van de Nederlanders al rookmelders in huis heeft opgehangen? Dat is belangrijk, want als je slaapt dan ruik je niets. Dus ook geen rook als er brand ontstaat. Een rookmelder waarschuwt je op tijd, zodat je veilig kunt vluchten. Onze nieuwsbrief van oktober staat in het teken van ‘Rookmelders redden levens’ – het thema van de Nationale Brandpreventieweken die deze maand plaatsvinden.

Woningbranden veroorzaken veel leed en schade. Met wat kleine en simpele aanpassingen, zoals het ophangen van een rookmelder, kan veel leed voorkomen worden. Ook jij kan dus het risico op een brand verkleinen of voorkomen.

Hoeveel rookmelders heb jij nodig?

Vul de Rookmelderwijzer in op www.rookmelder.nl en ontdek hoeveel rookmelders jij nodig hebt en in welke ruimtes je deze het beste kunt ophangen op basis van jouw specifieke woonsituatie.

Soorten melders

Er bestaan verschillende soorten melders, zoals hittemelders, rookmelders (voor doven en slechthorenden), koolmonoxidemelders en combimelders. Wat is nu voor jou de beste keuze? Lees hier wat het verschil is tussen deze melders, welke je nodig hebt en in welke ruimtes je ze het beste kunt ophangen.

Widgets