Over ons

Brand- en valongelukken in en om huis voorkomen. Daar gaan we voor. Vooral voor ouderen kan een brand of valpartij grote impact hebben: iemand kan op de spoedeisende hulp belanden, raakt minder zelfredzaam of vereenzaamt doordat iemand na een val minder mobiel is. Onder de vlag van Woongemak is Kinderspel slaan verschillende organisaties in Noord-Holland Noord de handen ineen om dit te voorkomen.

De campagne Woongemak is kinderspel helpt inwoners om kleine maatregelen te nemen die de kans op een brand of val verkleinen. Bijvoorbeeld door een kleine aanpassing in het huis of in gedrag. Denk aan het ophangen van een rookmelder, het plaatsen van antislipmateriaal onder het vloerkleed of de gewoonte om de huissleutel altijd op dezelfde plek te hangen.

Door heldere tips en samenwerking met lokale partijen die kunnen helpen bij de praktische uitvoering, helpen we inwoners op weg om hun eigen huis of die van een iemand in hun omgeving een stukje veiliger te maken. Zo geven professionals van diverse organisaties woonadvies aan huis, doen kleinkinderen een woningcheck bij opa en oma, en hangen mantelzorgers een rookmelder op bij hun ouders. Help jij ook mee?

Woongemak is kinderspel is een initiatief van Brandweer Noord-Holland Noord, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, GGD Hollands Noorden en Rode Kruis. 

Brandweer
GGD Hollands Noorden
Rode Kruis
Veiligheidsregio Noord-Holland Noord