Brandweer geeft veiligheidstips bij jaarlijkse Landbouwshow Opmeer

Onze brandweercollega’s gaven tijdens de Landbouwshow in Opmeer tips aan bezoekers over brandveiligheid. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van rookmelders op elke verdieping van je woning, maar ook over hoe je veilig kunt vluchten als er echt brand ontstaat. De Landbouwshow in Opmeer is een jaarlijks terugkerend evenement en vond dit jaar plaats op maandag 7 augustus.

De speurtocht met vragen over de brandweer zorgde voor veel aanloop van kinderen en hun ouders naar de brandweerkraam. Daar konden bezoekers onder andere het rookhuisje bekijken. Het houten huisje laat zien hoe snel rook zich kan verspreiden in huis.

" Wist je dat in drie minuten een beginnende brand kan veranderen in een grote uitslaande brand? Het is daarom belangrijk dat je snel en veilig je huis uit kunt vluchten. Een vluchtplan helpt daarbij. "

‘Ram de vlam’ als publiekstrekker

De marktkraam ‘Ram de vlam’ was als vanouds dé ultieme publiekstrekker. De kraam is ingericht als huiskamer en daar hangt een televisie waar een animatie op te zien is. In de animatie gebeuren allerlei ongevallen en tegelijkertijd gebeuren de ongevallen ook in de huiskamer. De droger vliegt in brand en er ontstaat een vlam in de pan. In de animatie is een quiz verwerkt waaraan bezoekers kunnen deelnemen.

Meer weten over brandveiligheid in jouw huis?

Doe de online woningcheck of bekijk de tips op woongemakiskinderspel.nl.

Widgets